Tuesday, 5 December 2017

Refleksi diri (report SL)

Apa yang dapat saya simpulkan berdasarkan pemerhatian saya pada 25 November 2017, kesemua pelajar menjalankan tugasan dengan baik. Mereka tahu apa yang perlu dilakukan pada hari kejadian, dan melakukan kerja tanpa berlengah. Mereka juga saling bantu membantu antara satu sama lain dalam melakukan setiap kerja, dan tidak membiarkan seorang ahli pun yang membuat kerja seorang diri. Setelah  tugas yang perlu mereka lakukan telah selesai, mereka tahu untuk membantu rakan yang lain yang masih mempunyai beban kerja yang banyak. 

Dari segi pengurusan majlis dan protokol, terdapat sedikit kekalutan berlaku apabila pihak kami tidak diberitahu dengan lebih awal mengenai kehadiran VIP, dan siapa yang akan merasmikan majlis. Dan selebihnya, majlis berjalan dengan lancar. Tiada masalah besar dari segi pengurusan semasa program 'Hands-On' dan demonstrasi. Semasa sesi 'Hands-On', berlaku sedikit kekecohan apabila terdapat beberapa kumpulan peserta yang tidak mendapat bahan-bahan basah seperti timun, tomato, dan bawang Holland dalam kuantiti yang cukup dan mereka terpaksa meminta dari porsi yang telah kami tetapkan untuk jamuan. Peranan pihak pengurusan pada masa ini adalah untuk mengawal dan menetapkan berapa banyak porsi yang patut diambil oleh setiap kumpulan. Selain itu, pihak kami juga tiada Unit Pendaftaran yang spesifik untuk menguruskan pendaftaran peserta, menjaga meja pendaftaran, dan menguruskan pemberian buku resipi dan apron semasa pendaftaran peserta pada pagi itu menyebabkan sedikit kekalutan berlaku apabila tiada siapa boleh menjaga meja pendaftaran. Walaupun program ini bukan program besar dan tidak memerlukan tenaga yang ramai, hal ini tidak boleh dipandang remeh. Justeru, pelantikan Unit Pendaftaran perlu dilakukan dengan lebih awal.

Dari segi teknikal, sedikit kekecohan berlaku apabila bekalan elektrik terputus dengan tiba-tiba menyebabkan kesemua peralatan elektrik tidak boleh digunakan, termasuk kipas-kipas yang terdapat di surau, semasa sesi 'Hands-On'. Hal ini mungkin disebabkan penggunaan elektrik yang terlalu banyak pada satu-satu masa. Hal ini tidak boleh dielakkan kerana penggunaan perkakas-perkakas elektrik ini sangat penting dalam penyediaan makanan, terutama untuk memenuhi jumlah penduduk KRT yang datang pada waktu itu, dan untuk mempercepatkan proses penyediaan makanan tanpa ramai penduduk perlu beratur untuk menggunakan perkakas-perkakas ini. Kedua, majoriti peserta menyatakan bahawa pihak kami tidak menyediakan alatan seperti pisau, papan pemotong, peeler, mangkuk menggaul, mangkuk kecil, dan sudu dalam kuantiti yang cukup. Menurut pemerhatian saya sendiri, peralatan-peralatan ini disediakan dengan kuantiti yang sederhana, dan mencukupi jika peserta-peserta boleh berkongsi menggunakan peralatan seperti pisau, dan papan pemotong secara bergilir-gilir ataupun dengan cara pembahagian tugas kepada setiap ahli kumpulan itu sendiri. 

Tambahan lagi, apa yang dapat saya lihat semasa sesi 'Hands-On' dan demonstrasi, ada sesetengah demonstrator yang agak gugup semasa menunjukkan cara memasak kepada para peserta, hal ini terjadi disebabkan dua faktor. Faktor pertama ialah faktor jurang usia yang agak jauh antara demonstrator yang terdiri daripada pelajar-pelajar universiti dan peserta-peserta daripada golongan ibu-ibu yang lebih berpengalaman dalam bidang masakan, dan faktor kedua adalah disebabkan demonstrator mengalami darah gemuruh ketika percakap dihadapan orang ramai. Dari sudut positif, dengan menjadi demonstrator sebegini sedikit sebanyak dapat melatih atau menggalakkan pelajar-pelajar menjadi lebih relaks, lebih terbuka, dan lebih mesra dalam menyampaikan sesuatu ilmu sama ada di dalam ataupun di luar kampus. Maklumbalas daripada pihak Taman juga menyatakan ramai pelajar yang tidak mempunyai pengetahuan yang luas dalam bidang masakan dan tentang bahan yang digunakan dalam masakan. Pada dasarnya, kami semua bukan berjurusan masakan ataupun kemahiran hidup. Kesemua kami berlatarbelakangkan bidang yang berbeza. Kebanyakan kami mengambil jurusan kejuruteraan, ada juga yang mengambil jurusan biologi, dan juga jurusan pengurusan.  dan kami hanya mendapat ilmu masakan sama ada yang sedia dapat dari rumah dan juga semasa pembelajaran di kelas amali dimana kami dikehendaki memasak. Tetapi, jika diberikan waktu yang mencukupi dan persiapan dilakukan lebih awal dan lebih rapi, kami boleh cuba mendalami ilmu masakan dan pengetahuan tentang bahan-bahan yang digunakan untuk masakan. 

Peranan saya sebagai Timbalan Pengarah juga memainkan peranan dalam menjayakan program ini. Saya perlu memastikan kesemua anak buah saya mengetahui tugas-tugas mereka dan melakukan tugas mereka dengan sebaiknya semasa hari kejadian dan memastikan tiada sesiapa yang mencuri tulang semasa hari kejadian. Saya juga perlu memastikan perjalanan program lancar dari awal, iaitu daripada awal pengurusan dan pembahagian ahli, memastikan barang-barang dan perkakas-perkakas yang perlu dibawa adalah cukup, mengetahui bahan-bahan yang perlu disediakan, hadiah yang perlu disediakan, sehinggalah selepas pemulangan barang-barang dan perkakas-perkakas yang dibawa dari UTM dipulangkan ke tempat asal, dan dalam kuantiti mencukupi. Tugas saya juga adalah untuk memangku tugas pengarah semasa ketiadaan pengarah. Tetapi disebabkan semasa program ini, pengarah-pengarah melakukan tugas mereka dengan mantap tidak banyak yang perlu saya lakukan sepanjang program. Disebabkan ketiadaan Unit Pendaftaran dan tiada yang mahu menjaga meja pendaftaran peserta semasa sesi pendaftaran pada waktu pagi (Hands-On) dan petang (demo), saya telah memangku tugas Unit Pendaftaran dengan dibantu oleh Sughashini. 

Sunday, 24 September 2017

et al

Postcript 1 : Before clicking any links in this blog, do use right-click. My blog isn't programmed to pop open new links in new tab. 

To use et al, which usually in scientific citations, you need to have multiple authors in a research to begin with. If there were only two authors, you state their last names and no need for et al's. Tak payah lah excited sangat nak guna et al tu kannn. 
Et al comes from some old Latin word which means 'and others'. So yeah, it is quite logic for using et al for more than two authors in a citation. Well, bayangkan lah, in a single research ada berapa ramai scientists (cuz seriously memang tak mungkin only one researcher je yang involved dalam one research), and every single time you mention their citation, you have to mention all their names. Penat kot. Dah lah ramai. So, nak memudahkan kerja, you just mention et al after the first author's last name. 
Example : Paul Gibson, Sandra Cooks, Dowell Harrington, Steve Sheridan, Samuel Templeton, Joshua Yang, Han Seoul-Oh (still couldn't get rid of the fact that Han's full name is Han Seoul-Oh, like, Han Solo. Geddit? It's a star wars thang. And them people in Fast & Furious NAILED it), William McMiller and Areefa Suleimen. These scientists were researching about new species of fungi that have photosynthetic properties in planet Mars. Damn thats a helluva lotsa name, right? So, we simplify it as, Paul Gibson et al. In other words, you were saying things like, Paul Gibson and others. Yup, pretty neat yeah? Yep, so it's done!

Postscript 2 : All names of scientists and that research are created fully by me. For example purpose only. No harm done. 

Now playing : What about us : P!nk

Friday, 22 September 2017

Santa Maria

Postcript 1 : Before clicking any links in this blog, do use right-click. My blog isn't programmed to pop open new links in new tab. 

Know her? Good. Then I know that you're not purely inaccessible to the outside world and that you're not too cooped out in your homes.
I decided to use this username temporarily - by temporarily I mean that I'll be using this username as long as I like it or until I found another brilliant username kind of manner. 
Btw people, don't you worry. I am still Islam, and Malaysian. I am not associating 'The Virgin Mary' or Christianity or whatever religious assumptions with that username. Faham tak? I mean, I am not using this name sebab nak mock Christians or me being murtad or apa-apa je lah terms yang korang boleh associate-kan dengan Christian, or Virgin Mary and stuffzz. Okay?

Okay, so today in this entry I will ramble along what's been on my mind and to lessen the imaginary sawang that had started to build-up in my blog. Heyy, my blog's clean laaaa actually. See? I put a lot of whites and pastels and monotones now kan? See? It's freakin' clean! And tak semak. And cuter. And simpler.

So, the other day, I decided to buy some kind of dress in this igshop. IDK why I buy it though. But now I felt really menyesal sebab habiskan duit kat baju tu je. Well, baju tu actually tak lah mahal mana tapi aku je yang tengah tak berapa nak banyak duit (------- student life) and aku nak beli squishyyyyyyyy. HAHAHA! Yup, squishy. 
I have been kinda berkenan at this one type of squishy. They're fuckin cute, okay. I can't stand it LOL. So, I am now tengah tunggu bulan depan when I got my monthly expense (talk about student yang menganggur and no side income cuz she's too lazy to do online biz cuz alasannya malas nak layan customer and kena commit kat phone je selalu sebab nak urus those things yang berkaitan online biz and I am just too busy with my clubs and associations and events that I have quite little time untuk hadap phone - except untuk bukak ig hahahah) tak pun tunggu je lah gaji bulan 8 + bulan 9 aku masa kerja 7e haritu. Well, they have this concept of bayar gaji of the quitted staffs, dua bulan lepas diorang berhenti. Apa-apa je lah. Yang aku tau, dalam bulan 10 or 11 ni aku nak dapat gaji aku. Aku kena OT banyak wooooo bulan 8 and 9 tuuuuu. 
Oh, so btw, there's a pic of the squishy yang aku tengah gila-gila kan tu.

Gambar curi kat Google ja mampu. Comel angat laaaaaaa sis kenod >.<

Takdelah aku nak 4 ekor tu. Aku nak beli sebijik je. Maybe pink or kuning tu kot. Comel laaaaaa omg aku nak beli gakkkkk. Tak kira lah harga dia mahal cam haram pon aku nak gakkkk. Serius dohh, mahal weh benda ni seketul ponn. Sebijik aku tengok kat igshop dalam RM78 camtu. Dari satu igshop ke igshop lain aku cari tapi semua basically harga dia macam ni je lah tak pun lagi mahal hahaha. 

So, if uguys tiba-tiba jumpa this iBloom Angel Bunny yang harga dia murah sikit, do tell me taww. Tapi pastikan yang ori yerr coz i ni species ganas sikit so tak nak lah nanti squishy ni cepat koyak or penyek-penyek pulak patung dia kan... Kita nak beli mainan pun kena pastikan kualiti bagus okehh so det dia tahan lama sampai generasi anak cucu so nanti boleh lah cerita kat anak cucu yang nenek kau dolu-dolu masa zaman muda mudi ada beli squishy comel harga 80 hengget hahaha.

Now playing : Too Much Too Ask - Niall Horan

Saturday, 9 September 2017

F*** Life

Postscript 1 : Before clicking any links in this blog, do use right-click. My blog isn't programmed to pop open new links in new tab. 

So, I'm downloading Baywatch and I thought I want to post sumthin since I haven't done in a while ever since I went back home for my semester break and now I'm back in UTM (hell) and I got wifi and so I just want to ramble nuthin good and if y'all wanna close this blog you're welcomed to do so. Cuz I really am talkin s*** rn. Yeah, I'm bored af and actually doesn't really know why am I writing this and yeah, I'm just f***in bored and tengah merajuk with that idiot chicken and urrghh why is my spotify not working?? Anyways, just wanted to show you guys my new header! Tu je.

Hiasan semata-mata tak ada kaitan dengan yang hidup atau yang mati ponnn lah!! 

Postscript 2 : mind my language im just f***in miserable rn and will delete this post as soon as I'm feelin embarrassed writing this s***load. Oh btw now the spotify's workin. 

Now playing : Havana - Camila Cabello ft. Young Thug

Thursday, 8 June 2017

33 S.E.L.F T.R.I.V.I.A

Postscript 1 : Before clicking any links in this blog, do use right-click. My blog isn't programmed to pop open new links in new tab. Btw, I am apologizing on my behalf atas my entahapeape-ness. I just love to do puns! Sorry awal-awal yunks.


     Because I am sucha typical girl and likes to do typical girly stuffzz, so I decided to do some girly trivia via questions proposed by THIS WEBSITE. If I am ever so rajin, I assure you that I will answer the whole questions proposed. But as it turns out, rite now imma feelin' real slothy and can't wait to get back to snuggling atas my comfortish bed (as much comfort as katil kat kolej afford to give la WHICH is not much comfort but who cares duhh) and sambung baca my Harry Potter and the Order of the Phoenix book - potterhead detected. Without further ado, lets get back to business shall we?

***
Q1. What are your DOB.
Ans : I have three DOBs as it turns out. 18th of April as I put in my Facebook account, 24th of July as what I always been telling people if they ask me when is my dob, and my only and real birthday is, in my Identity Card. Sorry can't give personal infos sesuka hati. Susah nak percaya zaman sekarang ni haih. hahaha. *talk about random paranoia*


Q2. If you were granted 3 wishes, what would you ask for, and why.
Ans : 1. End World Hunger! 2. my own library comprised of unlimited supply of books of my likings #nerdetected , with cutting-edge habitable building design, high-tech security, beach view, and no one is to enter unless they got my permission hahaha 3. Unlimited supply of monehh in ma bank so dat i ken buy iphone 6 7 8 9 10 11 12 13  to infinity and beyond.


Q3. Has any movie, or book made a huge impact on you? 
Ans : Nope and no.


Q4. What is your biggest pet peeves.
Ans : When imma in really bad mood, every single thing is annoying. When imma in ma meutral / happy mode - no bluffin' but everything is unicorns and rainbows. Truly tho.


Q5. Do you ever have an imaginary friend as a child.
Ans : Luckily, nope. Phew.


Q6. Have you ever thought, even for one second, that Hogwarts was real.
Ans : As fellow potterhead, I believe it IS real *at least its real in my Riddikulus head*. Oh btw the Sorting Hat put me in Gryffindor house. P/s: to be able to know your Hogwarts house, do visit pottermore.com . You can also know your patronus, your Ilvermorny house (I got into the house of healers - the Pukwudgie house) and also your wand.


Q7. Have you ever fallen for a character in a movie? Which one.
Ans : None. Null. Nope.  Good lord so far i am spared from the shame of falling for non-existal movie character. And i hope it stays haha


Q8. Have you ever wanted to lie about your age? When.
Ans : Whenever i feel like it. Cuz why not..


Q9. Have you fallen for someone by just talking to them over the phone.
Ans :
HavE YOu FalLeN FoR SomEoNe By JuSt TaLkIng To ThEM oVer ThE pHoNe


Q10. After watching Twilight, do you like vampires more, or werewoles.
Ans : Never watched it. Though I saved it in my laptop. Dunno when nak menengoknya tu hahahahehehehohoho


Q11. Do you like singing in the shower.
Ans : Unfortunately i am not dat gal. I dun sing in the shower. I sing wherever i just feel like it. Be it in a library or surau or masjid or bookshop or even atas katil (whenever my roommate is non-existal and i can pretend like i own the place).


Q12. What starsign are you.
Ans : imma scorpio. Now you have a gist of my DOB! Yeay! lol.


Q13. Whats your favourite colour.
Ans : H.O.L.O.G.R.A.M.S rulezzzz ! 


Q14. Do you have any pets.
Ans : nope.


Q15. What does your name mean.
Ans : soft-spoken mary. But apparently i havent live up to my name. yet.


Q16. Do you like reading? Who is your fav author.
Ans : Yes and apparently i hone my english skills thru reading. And movie-ing. J. K. Rowling, Will Hill, Rick Riordan, Anthony Horowitz, James Patterson, David Baldacci and Marie Lu.


Q17. Do you believe in 'love at first sight'.
Ans : yes why not. Anything is possible..


Q18. What types of holidays do you prefer.
Ans : Im not picky about thiz stuffz so whenever i can sleep and eat and sight-seeing is holiday.


Q19. What are you excessively obsessive-compulsive about.
Ans : DO NOT TOUCH MY BOOKS.


Q20. Which is one rule you are proud of breaking.
Ans : I have always been a rebel to whomever and whatever. So, all rules that have 'do not' in it. 


Q21. If you were a super hero what powers would you have.
Ans : i always have a knack for Professor X's and Magneto's powers. So i shall have both can i?


Q22. What would your hero name be.
Ans : Meatball Martin Luther King Jr. HAHAHAHAH!


Q23. And what outfit would you wear.
Ans : havent think of diz. truly. I have always been the girl who wears anything that I think I will look good in AND those outfits are usually coming from my wardrobe. Yep peeps, I am not really a shopaholic especially when it comes to clothes (but I do have special place for perfumes - especially the one with cute bottles). Sorry, cant seem to enter ur entourage gurlz.


Q24. Which sport are you interested in.
Ans : Archery and horse-riding. I actually had start my lunging session yeay. And to be continued next semester (because this semester is ending and finals IS HERE and i have to concentrate and cramp my brain for finals) and i hope one day i could properly ride a horse and become a horse-rider athlete in UTM.


Q25. In your opinion, which are the most important traits in a man.
Ans : Tahan sabar gila namateyyy as he has to endure unstable me. *typical woman pfftt*


Q26. What can totally impress you.
Ans : Someone plizz buy me cute stuffz i like cute stuffz why u ken buy other gurlz cute stuffz but not me? and i rarely got present (but i do appreciate em when i ever receive one btw) even if its my birthday i think i want to kuatkuasa Christmas in my surroundings so dat i can receive gifts every year.


Q26. Whats your favourite pizza topping.
Ans : beef pepperoni, oh but i love veges too so i can go with just veges on my pizza! Oh and cheese. couldnt leave cheese. Cheese is lyfe.


Q27. Whats your favourite film.
Ans : The Dressmaker, Sweeney Todd - Demon Barber of Fleet Street, Harry Potter [potterhead detected], Pirates of the Carribean, Kingsman The Secret Service, Lord of the Rings, and The Woman In Black.


Q27. What kind of music do you like.
Ans : It depends on my mood. But mostly i just like to hear new songs in Spotify and if its good, i'll recommend it to my friends hahaaa


Q28. Whats your favourite song.
Ans : i answered alreadyyyy. You f-ing deserve the spongebob
WhAts YoUr FavOuRiTe SoNg


Q29. Whats your favourite fastfood chain.
Ans : McDonalds cuz I like bigmac and mcflurrehhhh.


Q30. What animal would you most like as a pet.
Ans : cat and horse.


Q31. Whats your favourite food.
Ans : Since i am rn homesick *tengah dengar lagu raya kat spotify omg*, my favourite food is all food my mom ever cooked. But aku paling rindu sambal goreng version mak aku. Takleh lawan doeh benda tu. Lejen habiss.


Q32. Whats your favourite sport.
Ans : Archery and horse-riding. Duhh, i answered already. Penat aku jawab panjang lebar tadi hurmpfh.


Q33. Have you ever kissed a girl.
Ans : Eww no. Thats kinda disgusting dontcha think?
***

Now playing : Satu hari di hari raya - M. Nasir

Thursday, 11 May 2017

Of Writer's Block + Surviving 4 Lyfe

Postcript 1 : Before clicking any links in this blog, do use right-click. My blog isn't programmed to pop open new links in new tab. Btw, I am apologizing on my behalf atas my entahapeape-ness. I just love to do puns! Sorry awal-awal yunks.


I saw Mary Poppins! Male version Mary Poppins. Without Mary Poppin's significant umbrella.

     No, I am not writing about how I overcome my writer's block. It's just cliche despite being informative - that is, if you are one dedicated blogger who dedicates his/her lyfe to blogging stuffs all day long and I know I am not one, well, you can literally see that my last post was about like, a month ago, and I haven't really made attempt to write sumthin. So yeah certainly not one dedicated blogger. Nuh-uh.

     Imma actually currently in my feelin-bored-i-wanna-do-sumthin-anythin-just-gimme-something-to-work-for mood, and suddenly when I was scrolling through my twitter - I'll tell you what, I am not a dedicated twitterian and I only bukak my twitter account every once in a while (tu pun bukak kat laptop and usually bila aku bukak tu aku tak tahu nak buat apa pun dengan  my twitter so then I just keep clicking whatever I found interesting) when I am during this kind of mood. Okay, back to original topic, I had this sudden burst of idea to write the infos I got after I read this one article that I clicked through my twitter home. It's entitled '4 EXERCISES THAT BURN MORE CALORIES THAN RUNNING'. Oh hell I AM searching for exactly that kind of article since forever! Yeah, Imma sloth I ady freakin' told y'all. Aku pemalas namatey nokk. I actually am okay with all kinds of exercises - in fact, I enjoyed more on doing resistance exercises rather than cardio ones. Cardio just aint ma thang, if y'all get me. Hahaha. So, if you guys are like me (whom doesn't really enjoyed runnin' and wishin' that there is sum exercise(s) that could replace running), y'all can read ma post. And fo de rest of ya who likez de runnin' but iz full of inquiry wanna know what other stuff out there that could replace running, o'course y'all welcomed to read ma post too :D

***

  • Flat-tyre biking
Well, right now this thing is quite in trend, right? Good job, humans. You've realized that there is a better alternative than runnin'. This exercise is basically just like your normal bicycling, but one thing that in this exercise, the tyres of ze bike is big - monstrous even. So, more energy is needed to turn the wheels of diz bike and therefore, more calories could be burnt.

Picture courtesy from Google.
  • Battling ropes
Easiest way to get flat tummeh. But seriously girls, if you wanna do diz, you gotta have lots of strength cuz it involves ur entire body even to just lift those ropes. Omaigad, racist-nya gua. 

Picture courtesy from Google.

Picture courtesy from Google.

  • Jumping rope
Orang Malaysia biasa panggil 'skipping'. Yeah, it is one of exercises that you can do to burn dat lemak degilz of yours, too. Skipping also improves ur balance, yknow. As for me, aku memang dari kecik tak pandai skip. so can I change jumping rope to jumping jacks instead? It looks the same to me. Jumping jacks pun lompat-lompat jugak 😂.
In jumping ropes, there is a great deal of hand and foot coordination that you need to maintain in order to skip in a smooth, uninterrupted flow - Article says.

Picture courtesy from Google.
  • Kettlebell swing
Same like battling ropes, you galz need to have lotz of strength to lift this kettlebell thing many times. But, it can be done, though. Personally, I prefer this exercise compared to the other three.  Hehe.

Picture courtesy from Google.

***

     To read more information about the '4 exercises that burn more calories than running', just click HERE. It'll be redirected straight to the article I read. For more types of exercises (which I always use as my sumber rujukan pertama cuz the exercises are simple ones and only took like 15 mins), click HERE.

Now playing : Insecure - Fyke

Tuesday, 25 April 2017

Those 4 Days In Perlis

     During my stay in Perlis not a long while ago, I have the chance of going to several places. Here are some spots that I managed to go (because my father only cuti on my third day during my stay, and the fourth day tu pulak memang aku nak kena balik ke Selangor pagi-pagi dah, so, memang tak berapa banyak lah spot yang aku dapat pergi). Overall, I can say that it was quite a satisfying experience considering aku datang Perlis sorang-sorang (acah backpacker kot lol) and that was my first time going to a far away negeri alone.

Gua Kelam
All I can ever say is, I love this cave! Very much! I love the sound of the rushing waters on the floors and through the walls of the cave. And the freshness and the sejuk of the waters (wow english and bm kau dulu macam mana dohh? Parah dah kau ni main manglish2 pulakk dah. Buruk pulak tu ayat pssh). It's just, wow! Mesmerizing. And rasa macam nak masuk je dalam tu. Swimming dalam tu. Okay, nampak lah kan betapa bataknya aku. Well, what can you expect? Selangor bukan ada gua-gua yang macam ni kan? Haha! Batu Caves? Not wishing to go there. No offence, but the statues there creeps me out. IDK why tho. It just creeps me out. But, being in this cave, it has some calming effect on me. So it's true what they all been saying, being close with nature soothes.

Entrance. Wondrous ain't ?




     Once you're out in the back of the cave, kau akan jumpa this hutan. They named it Secret Garden. Why, though? Cliche wehh cliche. Haha! Nice try, Ministry of Tourism. Cliche angat nama tu. But, nice try. I guess they named it 'Secret Garden' sebab you will not discover that 'sacred place' if not sebab you dah go through sampai belakang gua and then you expect to see things. Wait, apa je yang biasa kita tengok kat belakang gua? Hurmm.. KBAT-nya soalan. Moving on. Here are some shots I managed to get.


Aku rasa aku tangkap gambar batu ni sebab aku rasa lighting kat batu ni cantik. Tu je. Ceteknya pemikiran. Hahaha!





Padang Besar
Entahlah weh, aku rasa kalau dah namanya pelancong, mesti nak jugak pergi sini kan? Dasar pelancong. Tapi apa2 pun, best jugak Padang Besar. Kau boleh tengok barang-barang dari Thailand semua ada jual kat sini lah. Dari jajan-jajan, sampai ke souvenirs, barang kosmetik, baju2, jerseys, and barang dapur, barang mandi, semua ada. Walaupun barang2 kat Padang Besar ni mostly dari Thailand, cantik jugak. And dari segi kualiti, asal kau reti jaga barang, eloklah dia 😂 

     Tapi sayang, time ni aku lupa nak bawak phone aku. Tertinggal dalam kereta beloved father gue. So, aku tunjuk apa aku beli je lah ye.. Tak banyak pun aku beli. Just one two-strapped bag, and a pack of candies. Unfortunately, the candies had been finished sebelum sempat aku snap gambar.

Sorry for the shitty props. Sebenarnya gambar ni aku just nak tunjuk kawan aku je jahaha.

Restoran Api-Api, Kuala Perlis
Restoran ni dah popular dah kot aku rasa, baik locally mahupun internationally. Serius, makanan dia best gila! Ikan fresh angat-angat ikew loikee lol gediknya okay uolls dah boleh muntah slow2. Tempat makan ni memang open gila and dia kat depan sungai yang menghala ke arah laut. View yang memang naiss ah! Kalau time sunset, memang view dia sangat-sangat spectacular - and kebetulan time aku and family aku makan sini time tu petang2 nak senja, dapat lah tengok sunset tu. Very spectacular!

P/s : Aku tak sempat nak tangkap gambar lauk-pauk coz time tu memang aku dah kebulur so aku terus sambar je ikan tu time ikan tu sampai kat meja. But, all I can say is, ikan bakar dia tu aku suka. Maybe sebab aku jarang makan ikan bakar perap dengan santan and kunyit macam tu kot.. Hurmm.. Btw, ayah aku cakap ikan bakar style tu gaya Thailand. I like it. Maybe balik rumah nanti aku boleh mintak mak aku masak ikan bakar style Thai ni 😂😂




Kucing ni comel sangat sampai wlaupun dia tak pandang aku, aku nak jugak snap gambar dia.

Taman Rekreasi Pengkalan Asam, Kangar
Because my father practically drag me here pagi tu. But, the park is quite nice. I managed to get a few shots lah sebelum kitorang proceed pergi ke Gua Kelam.





     And, that's about it. Esok paginya, I have to get back to Selangor. It is kinda sad actually. Given that short amount of time, aku cuma dapat lawat a few spots je. Tu tak masuk lagi time musim mangga Harumanis, kan? Sebab diorang ada buat some kind of festival (nampak lah aku kejar buah mangga tu je). And, more importantly, in that short amount of time, I did manage to get to spend some time with my father. Lastly, hargailah ayah anda selagi beliau masih ada dekat-dekat dengan anda. Hahah! 

     And if I were to be given another chance to visit Perlis another time, I certainly would love to go there again.

Post-script : Sorry if my pictures punya quality a bit suck. I took em with my phone yang tak seberapa tu jeww. Hewhew.

Now playing : Feel good - Gryffin & Illenium ft. Daya

Saturday, 22 April 2017

What Cabin Are You In at Camp Half-Blood Quiz

Postscript 1 : Before clicking any links in this blog, do use right-click. My blog isn't programmed to pop open new links in new tab.




     Yes, you read it right. Camp Half-Blood. From Percy Jackson*Rolls eyes*. C'mon! It's the 21st century! Takkanlah orang besar pun tak boleh nak let imagination run wild every once in a while kan? Haha. I think it is cool though knowing which cabin will I be in IF I ever am a demigod. It is not real, yes. It's just mere fantasy, yes. But it's nice though 😂 It is like, some kind of stress-releasing therapy without yoga and workout and excessive consumption of delicious unhealthy food ohmyguards I am craving ayam mcdonalds lewlz . Without further a-do, so, I decided to take this quiz on quotev. I uguys wanna join my weird happy therapy, uguys can click HERE to be redirected directly at Quotev obv. *pshh*.

     Believe it or not, Quotev have got, like, this many-many awesome ridiculous quizzes which you can main jawab-jawab and be silly with yourselves. I even pernah jawab this quiz about Which We Bare Bears Characters Are You, and I got Grizz! I'm perfectly thrilled uknoww. Coz I always liked Grizz hahaha! Hey, there's no limit to inner childishness even when you're an adult duhh. Okay, back to original topic, so, when I took that Camp Half-Blood quiz, I expect to end up in cool houses like, Zeus's, or even Hermes's and Aphrodite's (coz basically before this, when I took this kind of quizzes, I usually end up in these two houses I wonder why), and Poseidon's - even though I couldn't swim but there's no wrong in hoping right hahaha. 

     But, I have never thought that I would be in HADES's house!! Yes, the quiz had officially put me in Hades's House. So now I do know that I am part badass 😈. I actually got the chance to be in Athena's, Zeus's, and Hades's House to be exact (you can refer to the pic I attached below) but the quiz decided to put me under Hades's House. Hellish choice, quiz! But I kinda like it tho. Hurmm, badass mind.



     Btw, tekan THIS ONE F****** if you are interested in answering this Camp Half-Blood quiz. Maybe you will land in a better house than mine haha. Do share your results with me though *wink*.

Now playing - Despacito [Remix] - Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber

Friday, 24 March 2017

You're Single Because You're Too Attractive

Postscript 1 : Before clicking any links in this blog, do use right-click. My blog isn't programmed to pop open new links in new tab.



     Believe me when I say I take some risk of updating this blog when I am actually supposed to finish my part of Cellular Biochemistry and Metabolism lab on lipid tests right now. Besides, updating will only take some minutes, right? And, writing lab report's discussion takes HOURS, right?

    What's with the title, though? The other day on MSN, I encountered an article titled 'You're Single Because You're Too Attractive'. Forgive me, but I do not know the link because I DO NOT CLICK ON THAT ARTICLE. At that time I was just too busy to get logged in to the internet to send my previous lab report before the dateline (or is it deadline?) catches on and me and my team would lose mark because of the lateness to send the damned lab reports. 

P/S : The web was intended to be a prank hehee. Funny enough? Haha! Gotcha! Well, sometimes you just gotta load yourselves with useful infos instead of some random Kardashian's well-beings, right?

     Yesterday, I went to search again for the article. Sadly, I don't really find it in Google. Although the fact is just that I didn't look DEEP enough. But, I do find somewhat similar article although it may look weird to me because it actually comes from this website called kidspot. It's kinda disturbing really. LOL. But, it is the only one with similar title and it's contexts are related. 

So, here's what kidspot has to say about this issue :

     That's it, folks. Yep, that was all I could find. If you got more related articles do let me know, though. I would love to read it. Oh, and I have another article that might actually is equally interesting. Haha! Just click HERE. Don't worry, it is not another prank.

Now playing : Scared To Be Lonely - Martin Garrix ft. Dua Lipa

Monday, 20 March 2017

Yea pinuye alls



     Is it too late now? Guess it has been quite a while since I last updated my blog now ain't? *Check it now please dear invisible readers. I last updated at 9th December 2016. So yeah I think that was a pretty long vacay hahaha.

     Anywhos, I actually planned to write about my short trip to Perlis last December (see? An event berhabuk from last year yang aku tashempat nak isi kat belog T_T) tapi since last December also (Gosh i do have quite an eventful month in December. I wonderrr..), my precious *Smeagol's voice whenever he says 'my precious'* lappy rosak nokk. So nak tak nak, iolls kena lah hantar lappy iolls ke kedai untuk dibaiki. Ye lah, kalau tak macam mana nak siapkan assignment, lab report etc.

     Sepanjang-panjang tempoh aku nak hantar laptop baiki and selama tempoh laptop dibaiki, aku menggagahkan diri bawak diri naik bas tiap-tiap hari pergi library. Hahaa gigihkan daku ini?

      Tidak dilupakan juga, pinuye alls! Next time nanti ni aku akan sedaya upaya update about that short trip to Perlis yerr. Because now in Malaysia is nearly 6 am and I HAVEN'T GOTTEN ANY SLEEP SINCE YESTERDAY. Memang gila aku kot kalau biar tak tidur lagi lama ni *thoughtful face in emoji*.

Now playing : Beauty And The Beast Full Album [Deluxe Edition]